Mediocre product? Geen probleem als je Apple heet

Door Iekozz op zondag 17 mei 2015 08:04 - Reacties (27)
Categorie: -, Views: 4.770

De iPhones gaan als warme broodjes over de toonbank. In het laatste kwartaal verkochten ze 61.1 miljoen iPhones. Voornamelijk door groei in China. Ook niet gek aangezien het een erg goed product is.

Toch is niet alles wat tegenwoordig uit Cupertino komt even goed. Maar toch verkoopt het omdat het Apple is. Hoe kan dat? Bijna in zijn geheel te danken aan de andere producten en aan goede marketing.

Mensen vertrouwen zo dat alles wat Apple maakt mega goed is dat ze nooit meer wat anders willen. Ook als dat een mediocre product is. Vraag bijvoorbeeld de gemiddelde consument die naar de Mediamarkt e.d. tuigt naar de Apple watch en ze zeggen meteen ja, daar heb ik wel van gehoord. Maar als je vervolgens vraagt naar iets van Android wear, dan blijft stil. Veel mensen in mijn omgeving denken ook dat de andere smartwatches een reactie zijn op de Apple watch. Hoe anders is de werkelijkheid.

Neem nu de Apple watch. Op Apple-minded sites wordt die goed beoordeeld. En zeker, er zijn ook veel positieven dingen te noemen. Mooi scherm, zit goed in elkaar en heeft leuke wisselbaare bandjes. (Die kosten wel een vermogen, maar goed).

Toch is de schatting dat 2 tot 3 miljoen mensen zo’n ding hebben gekocht. Terwijl die nog lang niet overal uit is. De grote reden hierachter is natuurlijk marketing. Veel beroemdheden zoals Beyoncé, Pharrel maar bijvoorbeeld ook Anna Wintour. (Ook wel bekend de koningin van de mode wereld).
Daarnaast is het in elk programma voorbijgekomen.

Niet alleen in Amerika gebeurd dat. Ook in Nederland bij RTL-boulevard, DWDD enz. Terwijl de publieke omroep juist erg streng is met reclame maken in hun programma’s wordt er geen actie ondernomen als Marthijs vrolijk meldt dat de Apple watch is aangekondigd. Vervang Apple door Samsung o.i.d en de wereld is te klein. Dat het bij RTL gebeurd kan ik nog inkomen, maar dat de NPO dit zomaar toelaat is wel erg raar.

In conclusie kunnen we dus stellen dat niet alles wat uit Cupertino komt uiteraard niet altijd de perfectie zelf is maar door jaren van goede marketing en heel, heel veel gratis advertisement mensen automatisch voor Apple gaan en nooit meer willen omkijken.

Edit: Dank voor alle reacties, het maakt veel los zie ik al. 1000 views volgens analytics is niet slecht zo voor een eerste blog :).

Begrijp mij niet verkeerd, ik vind Apple een prima bedrijf en ze maken mooie dingen. Heb zelf ook aardig wat Apple spullen gehad. Nu maar eens nadenken over een volgende blog.